Lichtprojecten op hoogte
  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Werken op hoogte

Ik heb echt iets te bieden als u een project op hoogte heeft, waar technische vakmensen voor nodig zijn. In mijn team zitten technische hoogopgeleide mensen die daarnaast gecertificeerde klimmers zijn. Veel opdrachtgevers realiseren zich niet dat ze bij projecten op hoogte deze klimmers kunnen inzetten als hoogwerkers en steigers niet mogelijk zijn. 

IRATA

In mijn team heb ik de elite onder de gecertificeerde klimmers (IRATA level 3). Zij hebben diverse technische kwaliteiten die zij op hoogte kunnen inzetten. Naast kennis en ervaring op het gebied van industrieel klimmen heb ik samen met onze partner (Orange Access) ook de beschikking  over een heel arsenaal aan klimtechnische materialen.
 
Mijn klimteam werkt al jaren samen. We hebben gezamenlijk onze IRATA certificering als industriële klimmers behaald, nadat we in 2008 bij één van onze lichtprojecten tegen de uitdaging aanliepen om verlichting te plaatsen op de nok en in de gieken van meerdere
kranen en bokken van het Havenmuseum in Rotterdam. We hadden het toen over hoogtes
tot zo’n 70 meter! Om dit op een veilige en verantwoorde manier te kunnen doen zijn we toen getraind door de bekende trainer Michel Heezen van Orange Access uit Arnhem, het eerste IRATA-trainingscentrum van Nederland. 
 
IRATA is ’s werelds grootste Rope Access organisatie. Het is een zeer veilige, efficiënte en innovatieve manier van toegangstechniek welke wordt uitgevoerd in een hoge standaard met betrekking tot veiligheid en kwaliteit ten opzichte van traditionele toegangstechnieken als ladders, steigerbouw en mechanische platformen.
 
Onze band in het klimteam is verder gegroeid tot onze de hedendaags prettige samenwerking waarin wij elkaar tijdens een project op een synergetische manier weten te versterken.