Over Richard Rozendal
  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Over mij

Al meer dan 15 jaar voer ik met veel passie en plezier zelfstandig lichtprojecten uit.
Vaak bijzondere, uitdagende projecten, als het aanlichten van het paleis in Tbilisi of het openbare verlichtingsproject rond het Mariënburgplein en de Marikenstraat in Nijmegen.
In die uitdaging zit mijn passie. Als het ingewikkeld wordt gaat mijn bloed stromen!

Voor een project formeer ik zelf een team van deskundige mensen met wie ik al jarenlang samenwerk, doe de projectbegeleiding en communicatie van opdrachtgever naar onderaannemers. Bijkomend voordeel hierbij is, dat ik ook meewerk in de uitvoering. Op deze manier houd je feeling met wat er gebeurd op de werkplek.

In de lente van 2000 werd ik gevraagd door mijn vroegere werkgever (www.croon.nl), voor de realisatie van mijn eerste grote openbare verlichtingsproject rondom het Mariënburgplein en de Marikenstraat in Nijmegen. Dit project was een succes in vele opzichten, met als gevolg  dat daarna bijna alle betrokken partijen met nieuwe opdrachten naar me toe kwamen (oa. www.primo.nl, www.ziut.nl, www.adim.nl, www.croon.nl). Mijn passie voor lichtarchitectuur is hier geboren!

Een greep uit mijn werk

Het uitlichten van de meest mooie monumentale gebouwen, zoals het Stadhuis in Rotterdam, een remplace van 30.000 lichtmasten in de openbare verlichting in Nijmegen tot aan het afvullen van 3500 lichtmasten met zand. Het aanlichten van prachtige tuinen van Bloemendaal tot in Sardinië en Moskou aan toe, hoge industriële objecten en paleizen, het vervangen van 1700 meter voedingskabel aan de onderzijde van de Waalburg in Nijmegen met industriële touwtechnieken in plaats van een laagwerker,  een armatuur op 94 meter hoogte aan de gevel van woontoren de Coopvaert om het beeld van Zadkine “de verwoeste stad” aan te lichten in Rotterdam welke tevens elk jaar door ons onderhouden wordt.

Tijdens één van die projecten liepen we tegen de uitdaging aan om onder andere verlichting te plaatsen in de nok van de meer dan 70 meter hoge kranen op het ‘Havenmuseum’ in R’dam. Hierop zijn we in aanraking gekomen met ‘Orange Access’ en hebben daar onze industriële klimopleiding gevolgd om zo toch ons werk veilig en verantwoord te kunnen blijven uitvoeren.

Na ons werk op dat niveau succesvol te hebben volbracht, volgden vele nieuwe projecten over de wereld, met de armaturen op nog grotere hoogtes en/of moeilijk bereikbare plaatsen aan
bijv. gevels van gebouwen of onder bruggen.

Erop vertrouwende u hiermee een helder beeld  te hebben gegeven van onze passie op het gebied van uitdagingen en verlichting. Hopen wij ook u in de toekomst van dienst te mogen
zijn en dat wij met u mee mogen denken om samen tot een mooi eindresultaat te komen.