Stadhuis Rotterdam

Van 17

Een van de mooiste projecten die wij hebben mogen maken in samenwerking met de ontwerpbureau's 'Aterlier Lek' en 'Primo Exposures' is toch wel het stadhuis van Rotterdam op de Coolsingel.

De buitengevel van dit rijksmonument is grotendeels gebouwd met zandsteen en belgisch hardsteen. Dat is gelijk waar een grote uitdaging lag richting de Rijksmonumentendienst en de gebruikers van het stadhuis in zijn publieke functie... Bij de inschrijving van het project bleek hoe belangrijk het was dat er met respect voor het gebouw gewerkt zou gaan worden!

Er diende zoveel mogelijk voorkomen te worden dat er blijvende beschadigingen aan het gebouw werden toegebracht, dat de toegepaste armaturen en bekabeling mochten geen storende elementen vormen die overdag afbraak doen aan de beeldvorming. Omdat wij op deze vragen vlot met praktische voorbeelden en doeltreffende antwoorden kwamen hebben wij uiteindelijk de eer gekregen om deze klus te mogen maken voor de gemeente Rotterdam.

Op de foto's ziet u enkele voorbeelden van de gebruikte toepassingen. Mocht u meer informatie willen over de technische uitvoering van zo'n project, neem dan gerust contact met ons op.